dimarts, 28 d’agost de 2012

Bar-à-Vins. Setmana VI: Llenguadoc-Rosselló.


A partir del 18 de setembre, a la Fabrica Moritz de Barcelona obriran un nou espai, el Bar-à-Vins. I ho celebren de forma prou original, Han preparat durant aquestes setmanes una ruta que imita l'emprada per Louis Moritz des de la seva Alsàcia natal, fins aquí.

D'aquesta ruta han triat una serie de zones, on cada dilluns presenten un vi i un plat (presentat en una cocota, una mena de cassola de ferro). I aquesta combinació es pot prendre tota la setmana fins el dilluns següent on presenten un altre parada en el trajecte de Louis Moritz.

Jo em vaig estrenar amb un amic la setmana passada i vam tastar un vi de Côtes du Rhone i una cocota de Gratin dauphinois, una mena de pastis de patates gratinades força bo.

Ahir, però, vaig assistir a la presentació que realitzen cada dilluns, i encara ho gaudeixes molt més. Organitzen la presentació en 3 parts, una històric-geogràfica de la zona o regió escollida, una exposició sobre el vi, i per ultim el xef ens presenta el plat de la setmana.

Ahir per parlar de la zona de Llenguadoc-Rosselló, ens van parlar de la crònica rosa de Pere II amb Maria de Montpeller per tal de tenir el seu fill Jaume I el conqueridor. A més de relatar-nos la batalla Muret, tot amenitzat amb texts de Bernat Desclot. Gran exposició.

Desprès vam tastar un vi Domaine de Montcalmès 2009 i la ratatouille. Ens van parlar de les seves equivalències amb la nostre samfaina, el pisto manxec, la caponata italiana, etc...


Personalment no sóc cap fan de l'albergínia ni del carbassó però haig de reconèixer que la ratatouille estava excepcional. Molt suau i amb un gust molt compacte. A més com veureu a la foto hi han afegit una mica de cap de llom de porc.

Durant el que resta de setmana fins dilluns vinent (3 de setembre) es pot tastar aquesta combinació, amb aquests preus:

•Copa: 5 €
•Cocota: 12 €
•Copa + Cocota: 15 €
•Ampolla: 30 €
•Ampolla + 2 cocotes: 50 €

Ara ja nomes queden dues aturades d'aquesta ruta, ja dins el nostre territori:

•Empordà (3 de setembre). Platillo de salsitxes i tripa de bacallà.
•Alella (10 de setembre). Hort i porc: costella amb tomàquet.

Si voleu anar a la presentació, setmanalment, al twitter de Moritz @MoritzBarcelona, i al seu facebook on fan sortejos per tal de poder assistir-hi.

Us afegeixo aquest enllaç a la web de la revista cuina.cat on us expliquen com podeu gaudir d'una oferta 2x1 en les copes de vi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada