dimecres, 26 de setembre del 2012

Els Casals - Berguedà



Aprofitant que volia fer un viatge per Andorra i el Berguedà, vaig anar a menjar a Els Casals a Sagàs. O poder va ser al reves, aprofitant que feia temps que volia anar a menjar al restaurant Els Casals, vaig organitzar un petit tour per la zona.

Volia anar-hi el dia de la Mercè aprofitant ja la tornada cap a Barcelona, però tenien tancat, per lo que vaig modificar tota la ruta per poder anar-hi diumenge al migdia. I cal dir que va valer la pena.

Va ser una doble estrena, va ser el meu primer cop als Casals, i el meu primer cop a un restaurant guardonat amb estrella Michelin. A més fa poc la revista Newsweek va publicar un llistat dels 101 millors restaurants del món i el van incloure.

http://www.thedailybeast.com/newsweek/2012/08/05/101-best-places-to-eat-europe.html

Vaig descobrir aquest restaurant arrel d'un blog, AmbCompte, que segueixo sovint i on sempre trobo bones recomanacions gastronòmiques, a més de parlar de llibres, viatges, series, etc...Un popurri que m'agrada molt.

http://www.ambcompte.net/restaurants/els-casals/

I ell és un gran fan tan del restaurant, com de la seva sucursal a Barcelona, especialitzada en entrepans. I aquesta passió es transmet i va fer que frisés per anar a comprovar-ho per mi mateix.

De fet jo he fet en l'ordre correcte, ascendent, primer vaig anar a una botiga on venien productes seus, i vaig tastar la sobrassada. Molt suau i bona. Aquí la plana web on indiquen on es poden trobar els seus productes.

http://calrovira.cat/venta/venta.php

Jo per proximitat vaig anar a La cuina d'en garriga. al carrer consell de cent 308.

Desprès aprofitant que vaig anar al teatre a veure "La monja enterrada viva" al Espai Brossa, vaig anar al Sagàs i vaig prendre un bikini de sobrassada, entrepà de llengua de vaca i una canya, total 24 euros. Un pèl car, però vaig acabar ben tip, i la llengua molt bona.

I finalment ara he pogut gaudir de l'experiència Casals en el seu esplendor. Vam demanar a la carta. I això va ser el resultat:

Els dos aperitius cortesia de la casa, uns deliciosos bunyols de bacallà:

i una salsa de ratafia amb atmelles, i senglar per sota, per untar,


Dues croquetes de Pernil i Pollastre.

Tomàquet de Montserrat farcit.

Ceps saltat amb botifarra.

Pop a la brasa amb patates roses.

Torrada de Rogencs amb provençal.

Bunyol de xocolata amb gelat de mandarina.

Pastis de poma acabat de coure, amb gelat.


Els postres, els aperitius, les croquetes, el tomàquet,els rogencs i la botifarra van estar entre el que més ens va agradar. La salsa de tomàquet que acompanyava el pop la vaig trobar un pèl forta pel meu gust. Acabo d'anar-hi i ja tinc ganes de tornar-hi. El proper cop provaríem més productes de porc o pollastre (que lo poc que vam tastar, estava boníssim, i són productes criats a la seva granja) i les torrades de mel i sobrassada que he llegit que estan de mort.


Tot plegat, ens va costar 136 euros, un preu força interessant, comptant quina mena de restaurant es tracta. Cal dir que l'altre persona no prenia vi, i com jo tenia que conduir, no en vam prendre, i això abarateix el cost. Vaig fullejar el llibre de vins, i n'hi ha a partir d'uns 20 euros.



Alguns links que en parlen:

http://observaciongastronomica.blogspot.com.es/2010/03/els-casals-sagas-bergueda-barcelona.html
http://observaciongastronomica.blogspot.com.es/2011/06/els-casals-junio-2011sagas-berga.html
http://www.etselquemenges.cat/restaurants/els-casals-el-cercle-tancat-12774/

I sobre la sucursal barcelonina aquí:

http://www.directoalpaladar.com/restaurantes/el-restaurante-sagas-pagesos-cuiners-co-en-barcelona
http://blogs.cuina.cat/escudellabarrejada/2011/05/04/sagas-sinstal%C2%B7la-a-barcelona/
http://www.cincodias.com/articulo/sentidos/sagas-arte-comer-bocadillo-manos/20110624cdscdscis_2/


Com reconec que estava més preocupat en tastar i assaborir els plats que en fer-lis fotos, us deixo uns links a una serie d' albums de fotos que li fan més justícia que les meves. (de fet a la primera hi falten bunyols...)

http://www.flickr.com/photos/polakia/sets/72157618917546976/
http://www.flickr.com/photos/encantadisimo/sets/72157600230203707
http://www.flickr.com/photos/ambcompte/sets/72157614908385341/
http://www.flickr.com/photos/e_calamar/sets/72157626579176815/
http://www.flickr.com/photos/ambcompte/sets/72157627378624940/



Els Casals 
08517 Sagàs (Berguedà)
Telèfon: 93 825 12 00
Web: www.hotelelscasals.com

Horaris:
De 13h a 16h i de 21h a 23h. 
Tancament temporada d'hivern: dilluns i dimarts tot el dia i dimecres, dijous i diumenge nit.
Tancament temporada d'estiu: obert tot els dies del 23 de juny a l'11 de setembre.


SAGÀS
Pla de Palau, 13
Telèfon: 93 310 34 24
Web: www.sagaspagesosicuiners.com

2 comentaris:

  1. Moltes gràcies per les mencions i molt bona la crònica. M'has fet venir gana i ganes de tornar-hi :)

    ResponElimina